Blog artikelen

Blog categorieën
Particulier

Tips voor het schoonmaken van vloerbedekking

06-09-2016
Wesley de Jong

Het gebeurt ons allemaal weleens: een vlek in de vloerbedekking. U loopt met eten of drinken en knoeien gebeurt nou eenmaal wel eens. Gelukkig betekent dit niet dat de vloerbedekking niet meer te redden is. Er zijn vele tips die ervoor zorgen dat uw vloerbedekking er weer uitziet alsof het tapijt weer als nieuw is.

Industrie

Het schoonmaken en onderhouden van een gietvloer

03-08-2016
Wesley de Jong

Wanneer u ervoor heeft gekozen om een gietvloer te laten leggen wilt u deze uiteraard natuurlijk goed schoon houden. Enerzijds heeft een gietvloer die mooi schoon is een veel mooiere uitstraling, anderzijds kan het zo zijn dat bijvoorbeeld in productieruimten een schone vloer een must is. Daarnaast bestaat de mogelijkheid dat wanneer er vuil langdurig op de vloer aanwezig blijft dat dat er kleine krassen op de vloer ontstaan door bijvoorbeeld zandkorrels.

Particulier

PVC vloer reinigen? (Tips en Tricks)

02-08-2016
Wesley de Jong

De PVC vloeren zijn eigenlijk voornamelijk erg bekend geworden door het gebruik in de zakelijke sector. PVC vloeren komen vaak voor in de bedrijfskantines en kantoorruimten. Dit komt omdat deze PVC vloeren zeer sterk zijn en bijzonder onderhoudsarm.

Ook in de zorgsector word vaak voor deze type vloer gekozen omdat ze vrij eenvoudig hygiënisch te reinigen zijn.

Particulier

Granieten vloer schoonmaken (Tips en Tricks)

28-07-2016
Wesley de Jong

Graniet is een natuursteensoort die ontstaat wanneer ondergronds magma stolt. Graniet wordt gedolven in hele grote stukken en komt over het algemeen uit België, Noorwegen, Zweden en Frankrijk. Het product graniet bestaat voor het grootste gedeelte uit mineralen. De mineralen in het graniet bepalen ook de kleur van de vloer. Omdat graniet echt 100% een natuurproduct is, is ieder stuk ook uniek.

Particulier

Welk reinigingsmiddel gebruik je eigenlijk voor een houten vloer? Dit en meer tips and tricks voor het schoonhouden van een houten vloer

27-06-2016
Wesley de Jong

Bij het reinigen van een houten vloer komt het vooral neer op dat u regelmatig moet stofzuigen. Zand, stof en vuil hebben een schurend effect op uw houten vloer en dit komt de kwaliteit en het uiterlijk van de vloer niet ten goede. Op het moment dat deze vervuiling niet regelmatig verwijderd word bestaat de kans op krassen en kale plekken en ontstaan in de toplaag van de houten vloer. Wanneer u ervoor kiest om de houten vloer aan te vegen is het verstandig om een bezem te kiezen met zachte borstelharen zodat de haren geen invloed hebben op de toplaag van uw vloer.

Voedingsmiddelenindustrie

FSSC 22000 uitleg en download (checklist) – Hygienesupply

Wesley de Jong

De FSSC 22000 is een standaard die ontwikkeld is door de stichting certificatie voedselveiligheid. Deze standaard is revolutionair binnen de voedingsmiddelenindustrie omdat dit de eerste standaard voor de voedingsmiddelenindustrie is die wereldwijd geaccepteerd word. De FSSC 22000 standaard word steeds populairder binnen de voedingsmiddelenindustrie omdat deze standaard goedgekeurd is door de GFSI (Global Food Safety Initiative) Het voordeel van FSSC 22000 is dat die norm mondiaal ingezet kan worden en daardoor dus minder wildgroei ontstaat door lokale standaarden en normen.

Keuken en restaurant

Gebruik van haarnetjes in de voedingsmiddelenindustrie (FAQ)

17-06-2016
Wesley de Jong

Haarnetjes zijn tegenwoordig in de voedingsmiddelenindustrie zijn vanwege de hygiëne niet meer weg te denken. De meeste bedrijven hanteren strikte regels als het gaat om werkkleding en de wegwerp disposables. Wat is nou precies de reden dat haarnetjes gedragen worden? En hoe moet een haar netje precies gedragen worden?

Om duidelijk uiteen te kunnen zetten op welke wijze haarnetjes het best ingezet kunnen worden hebben wij de vragen die ons het meest gesteld worden verzameld en beantwoord.

HACCP

Wat is de betekenis van HACCP?

19-04-2016
Wesley de Jong

Bij de verwerking van voedingsmiddelen kunnen er dingen misgaan, waardoor de voedselveiligheid in gevaar wordt gebracht. Denk bijvoorbeeld aan de aanwezigheid van productvreemde materialen in voedsel, zoals glas of plastic. U wilt natuurlijk voorkomen dat het voedsel wat u produceert, verwerkt of serveert, de veiligheid van uw consument in gevaar brengt. Om te voorkomen dat dergelijke zaken de voedselveiligheid in gevaar brengen, hanteert u het voedselveiligheidssysteem HACCP. Wij vertellen u alles over de betekenis van HACCP in dit blogartikel.

Schoonmaakplannen

Aftekenlijst schoonmaak voorbeeld voor winkels en retail (Schoonmaakplan)

31-03-2016
Wesley de Jong

Tegenwoordig zijn winkeliers zich goed bewust van het feit dat zij de klant een prettige winkelervaring moeten bieden, een prettige ervaring maakt de klant bereid om sneller een aankoop te doen. Hygiëne is een zeer belangrijk onderdeel van deze winkelervaring. Een slechte hygiëne, of een hygiëne die bij de concurrent een stuk beter is, blijkt rechtstreeks invloed te hebben op hoeveel een klant uitgeeft in uw winkel.

Voedingsmiddelenindustrie

Hygienesupply is uw Vikan Specialist – Vikan leverancier

01-03-2016
Wesley de Jong

Vandaag de dag is Vikan ‘s werelds meest toonaangevende producenten van schoonmaakoplossingen gericht op sectoren waarbij hygiëne van groot belang is. Hoogstwaarschijnlijk heeft Dhr. Pedersen niet helemaal voorzien dat het merk Vikan zo succesvol zou zijn toen hij in 1898 de Skive Børstefabrik opende. Inmiddels heeft het bedrijf meer dan 100 jaar ervaring in het vervaardigen van kleurgecodeerde borstelmaterialen. Vikan heeft een gigantische range producten ontwikkeld die zowel efficiënt en hygiënisch zijn. Op deze wijze creëert Vikan voor iedere uitdaging een bijpassende reinigingsoplossing.